Tuesday, May 30, 2017

Post Cyle Therapy Sırasında Tamoksifen ile Aromasinin Kullanımının Gerekçeleri

Post Cyle  Therapy Sırasında Tamoksifen ile Aromasinin Kullanımının Gerekçeleri

Aromasin (Exemestane), kimsenin ne yapacağını gerçekten bilmediği garip bileşiklerden biridir. Genel olarak duyduğumuz şey onu çok ilginç kılıyor ... Tıpkı Arimidex (Anastrozol) ve Femera (Letrozole) gibi üçüncü nesil Aromataz İnhibitörü (AI) 'dır. Bu iki ilacın her ikisi de, androjenlerin östrojene dönüştürülmesini durdurmada çok etkili ve onlara sahip olduğumuzdan, neden Aromasin ile uğraşıyorsunuz? Yaygın olarak kullanılan diğer iki aromataz inhibitöründen daha zordur, çünkü yüksek miktarda talep görmemektedir ve kullanımı kolay olan hiçbir avantaja asla sahip olamamıştır. Ve demek istediğim ... karşı karşıya kalalım: Tuhaf geliyor. Aromasinin çok fazla bir halkası yoktur ve eksemestan daha da kötüdür. Arimidex'in bir sürü serin kısaltması vardır ("A-dex" veya sadece 'dex) ve hatta Letrozole çoğu insana sadece "Letro" dır. Aromasin / exemestane için güzel lakap nerde? De olduğu gibi? E-Stane? Sadece işe yaramaz. AI'ların siyah koyunları. Aromatizasyonu durdurmak için en etkili AI olan Letrozole sahip olduğumuzda neden buna ihtiyacımız var (vücudun testosteronu estrojene dönüştürme süreci)? Letro, östrojen düzeylerini% 98 veya daha fazla azaltabilir; Klinik olarak, 100 mcg gibi düşük bir dozun maksimumaromataz inhibisyonu sağladığı gösterilmiştir (2)!



Öyleyse neden başka AI'ya ihtiyacımız var? Her şeyden önce, sağlıklı bağışıklık sistemi (3) yanı sıra sağlıklı bir bağışıklık sistemi (4) için östrojen gereklidir. Öyleyse vücudunuzdaki östrojenin% 98'inden çok uzun süre kurtulmak fikirlerin en iyisi olmayabilir. Bu, vücut geliştirme yarışmasına giden aşırı bir yağ yakma  veya jinekomasti'ye özellikle yatkın olduğunuzda faydalı olabilir, ancak eklem ve bağışıklık sisteminizden ödün vermeksizin uzunca bir süre güvenle kullanılamaz.

Bu, bize Letrozol kadar güçlü olmayan Arimidex'i bırakıyor ancak günde 5 mg'da vücudunuzdaki östrojenin yaklaşık yarısından (% 50) kurtulacaksınız. Sorun çözüldü değil mi? Tipik kürlerinizde  Arimidex kullanın ve jinekomasti'ye çok eğiliyorsanız veya bir yarışma için hazırlanıyorsanız, Letrozol kullanın.

Peki Postcycle Therapy (PCT) ne olacak?

Bu noktada, çoğu insanın post-cycle terapisi (PCT) için Clomid yerine Nolvadex (Tamoksifen Sitrat) kullanımı üzerinde olduklarını düşünüyorum, çünkü her ikisi de reseptör alanında estrojen rekabet ederler, hem serum test seviyelerini artırır hem de her iki ilaç da değişebilir Kan lipit profilleri olumlu (6). Fakat Tamoksifen'in 20mgs'si testosteron yükselmesi için 150mgs'lik klomideyle eşit olduğundan FSH ve LH, ancak Tamoksifen LH yanıtını LHRH'ye azaltmıyor (6). Bence çoğu insan Nolvadex'in PCT'ye olan üstünlüğünü kabul ediyor.

Nolvadex ile Aromasin

Östrojen düzeylerini düşürmek testosterondaki bir artış ile pozitif bir korelasyona sahip olduğu için PCT sırasında bir AI ile birlikte Nolvadex kullanmayı her zaman tercih ettim (7), bu yüzden aklımda testosteronu arttırmak birçok mekanizma ile yararlıdır Bir döngüden sonra endojen testosteron düzeylerinizi iyileştirmeye çalışırken mümkündür. AI hangi AI'yi kullanıyor? Letro mu A-dex mi? Neden, döngü sırasında kullandığımız hangisini kullanmaya devam etmiyoruz ve bazı Nolvadex'i eklemiyoruz? Ne yazık ki Nolvadex hem Letrozol hem de Arimidex'in kan plazma düzeylerini önemli ölçüde azaltacaktır (8). Dolayısıyla bunlardan birini PCT'de Nolvadex ile kullanmayı seçersek, Nolvadex'in etkinliğini azaltacağı için biraz para atıyoruz. Elbette, bu, Aromasin'in günde 20-25mgs'de içeri girdiği yerdir.

Bu dozda Aromasin, testosteron seviyenizi yaklaşık% 60 oranında yükseltir ve aynı zamanda cinsel hormon bağlayıcı globulini (SHBG) seviyelerini yaklaşık% 20 oranında düşürerek testesteron oranına bağlı kalmanıza yardımcı olur (12) ... SHBG bu kötü Testosteron'a bağlanan enzim ve yapım kasları için kullanışsız hale getiren enzimdir. PCT için Nolvadex ile birlikte kullanmaya ne dersiniz?

Tip-I ve Tip-II Aromataz İnhibitörleri Arasındaki Fark

Letro ve A-dex'in etkinliğinin azaldığı durumlarda Aromasin'in Nolvadex ile birlikte kullanışlı olmasının nedenini anlamak için önce bir Tip-I ve Tip-II Aromataz İnhibitörü arasındaki farkları anlamamız gerekir. Tip I inhibitörleri (Aromasin gibi) aslında steroidal bileşikler iken Tip II inhibitörler (Letro ve A-dex gibi) steroid olmayan ilaçlardır. Dolayısıyla, Tip-I AI'lar ile androjenik yan etkiler çok olasıdır ve muhtemelen kadınlar tarafından engellenmelidir. Tabii ki, iki AI tipi arasında bazı benzerlikler var ... hem tip I hem de tip II AIler, normal substratları (esas olarak androjenler) taklit ederek, aromataz enzimindeki bağlama sitesine erişim için alt tabaka ile rekabet etmelerini sağlar. Bu bağdan sonra, bir sonraki adım, iki AI türü için çok farklı şeylerdir. Bir I türü AI durumunda, rekabetçi olmayan inhibitör bağlanır ve enzim bir dizi hidroksilasyon başlatır; Bu hidroksilasyon, inhibitör ve enzim proteini arasında kırılmaz bir kovalent bağ oluşturur. Şimdi, enzim aktivitesi kalıcı olarak engellenmiş; Tüm eklenmemiş inhibitör kaldırılmış olsa bile. Aromataz enzim aktivitesi ancak yeni enzim sentezi ile eski haline getirilebilir. Öte yandan, tip II AI'lar olarak adlandırılan rekabetçi inhibitörler, aktif enzim bölgesine reversible olarak bağlanır ve iki şeyden biri olabilir:

1.) enzim aktivitesi tetiklenmemiştir veya
2.) enzim bir şekilde tesirsiz olarak tetiklenir.

Tip II inhibitörü, artık bağlanma yerinden ayrışabilir ve sonuç olarak, siteye bağlanmak için inhibitör ve substrat arasında yenilenmiş rekabete izin verir. Bu, rekabetçi aromataz inhibitörlerinin etkililiğinin, hem inhibitör hem de substratın nispi konsantrasyonlarına ve afinitelerine bağlı olduğu anlamına gelir; oysa rekabet gücüne sahip olmayan inhibitörler için bu değildir. Aromasin, tip I inhibitörüdür, yani, işi bittikten ve aromataz enzimini deaktive ettiğinde, artık buna ihtiyacımız yok demektir. Etkilerini sürdürmek için Letrozole ve Arimidex'in gerçekten var olmaları gerekiyor. Nolvadex'in Aromasin'in farmakokinetiğini değiştirmediği muhtemelen budur (11).

Sonuç

Aromasin kitabını kapamadan önce, gerekirse östrojenin azaltılması için siklusunuz sırasında non-steroid AI'lardan birini kullanabileceğinizi (ve de yapmalısınız) belirtmekte fayda var. PCT'ye hazır olduğunuzda, Aromasin'e geçiş yapabilir ve hala bir AI'nın tüm etkilerini yaşayabilirsiniz çünkü steroid ve non-steroidal AIs arasında çapraz geçiş toleransları yoktur (9). Aromasin, östrojen (10) 'u baskı altına almada yaklaşık% 65 oranında etkili olduğu için kesinlikle güçlü bir ajan, özellikle de Nolvadex'in eşzamanlı kullanımı nedeniyle azaltılmış etkililik yaşamadığınızı veya diğer AI'ları kullanarak geliştirilen her türlü toleransa göre Çevrim (9). Aromasinin non-steroid ajanlarla görülemeyen kemik mineral metabolizması üzerinde faydalı bir etkiye sahip olduğunu düşündüren ve steroidal olmayan Letro'da bulunmayan lipit metabolizması üzerinde olumlu etkileri olabileceğini düşündüren iyi miktarda klinik öncesi veriler de mevcuttur. Ve A-dex (9).



Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.