Thursday, June 1, 2017

Anabolik Steroidlerin Tarihi Nedir ?

Anabolik Steroidlerin  Tarihi Nedir ?

Anabolik Androjenik Steroidler (AAS) testosteronun sentetik versiyonudur. Genellikle kas ve kemiklerin büyümesini teşvik etmek için hücre büyümesi ve bölünmeyi arttırma yetenekleri nedeniyle kullanılırlar, ancak diğer vücut dokularındaki büyümeyi de artırabilirler.

Birçok farklı anabolik steroid türü vardır ve bunların her biri farklı anabolik ve androjenik özelliklere sahiptir. Bunlara bazen AAS veya Anabolik-Androjenik Steroidler denir.

İlk olarak 1930'lu yıllarda keşfedilen anabolik steroidlerin birçok tıbbi kullanımı vardır. Kemik büyümesi, iştah, ergenlik ve kas büyümesi anabolik steroidler kullanılarak uyarılabilir. Ayrıca kanser ve AIDS hastalarında kronik israf tedavisinde başarılı oldukları kanıtlanmıştır. Anabolik steroidler protein sentezini, kas kütlesini ve kuvvetini artırdığı için bu amaçlar için çalışırlar. Bununla birlikte, spektrumun öbür tarafında, anabolik steroidlerin aşırı kullanmasının olumsuz etkileri vardır. Bunlar, LDL kolesterolündeki artışları ve HDL kolesterolündeki düşüşleri, yüksek tansiyonu ve karaciğer hasarını içerir.



Anabolik steroidlerin tıbbi amaçlar için sahip oldukları büyük yararlar bile, tartışmalıdır çünkü sporcular, antrenman amaçları için onları kullanmada faydalar bulmuştur. Dolayısıyla, anabolik steroidlerin de rekabet sporunda birçok etkisi olmuştur. Anabolik steroidlerin potansiyel sağlık etkileri nedeniyle, bunlar Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer ülkelerde kontrol edilen bir maddedir.

Anabolik Steroidlerin Tarihi

Anabolik steroid kullanımı, antik Yunan'a kadar geriye gidebilir. Burada, hem androjenik hem de anabolik etkileri teşvik eden doğal maddeler kullandıklarına inanılıyor. Bununla birlikte, anabolik steroidlerdeki modern gelişmeler, 1930'taki bilim insanları ulusal sporcuların yeteneklerini arttırma yollarını ararken Almanya'da başladı. 1980'li yıllara kadar pek çok kişi plasebo etkisinin etkilerini düşündü ancak çalışmalar çok sayıda tutarsızlık yaşadı.

1990'da Birleşik Devletler, AAS'ı kontrollü maddeler listesine yerleştirdi. Bu arada, Birleşik Devletler'deki pek çok ilaç firmasının anabolik steroid üretmeyi bıraktığı (veya en azından Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarlamayı bıraktığı) idi. Bunun bir etkisi sahte anabolik steroidlerin ortaya çıkışıydı - bunların bazıları son derece zararlıydı.

Anabolik steroidler Amerika Birleşik Devletleri'nde kontrol edilmekte ve diğer ülkelerde çok sıkı düzenlenmesine rağmen, bazı ülkelerde (Meksika ve Almanya da dahil olmak üzere) kolayca bulunabilmektedir. Bazı yasadışı uyuşturucuların olduğu gibi, Birleşik Devletler'de AAS düzenlemelerini kaldırmak için güçlü bir hareket var.

AAS hem anabolik hem de androjenik etkilere sahiptir. Birbirleriyle nasıl dengede oldukları, söz konusu hormonun spesifik makyajına bağlıdır. Genelde, anabolik etkiler arasında terapötik metabolizma ve dokuların oluşturulması bulunur ve androjenik, eril etkilerin teşvik edilmesine işaret eder. İdeal olarak, anabolik steroidler, en az androjenik etkileri olan en anabolik etkilere sahip olmalıdır. Arama, androjenik etkileri olmayan başarılı bir anabolik steroid için geçerlidir. Doğru denge bulmak zor olan şeydir.

Daha önce de belirtildiği gibi, anabolik steroidin vücut dokularını nasıl yeniden inşa ettiğini veya artırdığını ifade eder. Anabolik steroidlerin etkileri, spesifik makyajına bağlı olarak değişir. Genellikle, ne olur, steroidler androjen reseptörüne bağlanır, ancak farklı derecelerde yaparlar. Androjen reseptörleri üzerindeki bu bağlanma derecesi, protein sentezi, glikojenoliz veya reseptörlerin transkripsiyon üzerindeki etkisini belirler ve bu da söz konusu dokunun büyüme türünü etkiler. Bu doku yapısına ek olarak, anabolik steroidler katabolizmayı da azaltır. AAS, kortizolün bloke edilmesi yoluyla iyileşme süresini azaltarak bunu gerçekleştirir.

Bazı spesifik anabolik etkiler, kas kütlesi, mukavemet, iştah ve kemik yapısında görünür bir artışı içerir. Kemik iliği ve kırmızı kan hücresi üretiminin uyarılmasını da artırabilir.

Androjenik etkiler (aynı zamanda virilize edici etkiler olarak da adlandırılır) çok farklı bir form alır. Kadınlarda klitoral büyüme ve erkek çocuklarda penis büyümesi bulunur. Ayrıca kasık, yüz, göğüs ve uzuv kası dahil olmak üzere vücut tüylerinde bir artış olabilir. Anabolik steroidler ses telinin derinliğini arttıran ses telinin boyutunu da artırabilir.

Androjenik etkiler aynı zamanda libido artışını ve cinsel hormonların bastırılmasını da içerir.

Steroidlerin Kullanımı

Anabolik steroidler oral, enjekte edilebilir veya transdermal formlarda uygulanabilir. Oral biçimleri çok uygundur, ancak karaciğeri parçalamadan önce kan dolaşımına ulaşması için kimyasal olarak değiştirilmeleri gerekir. Oral anabolik steroidler genellikle karaciğerde çok zor olabilir ve yüksek dozlarda veya uzun süre alındıklarında hepatotoksisiteye neden olabilir. Enjekte anabolik steroidler sıklıkla kas dokusuna konur ve transdermal formlar cilde uygulanan kremler, jeller veya lekeler halinde bulunur.

Tıbbi kullanımları

Anabolik steroidler, yirminci yüzyılın ortalarından beri tıbbi amaçlı araştırılmıştır. Steroidler için en popüler tıbbi kullanım, iştahı tetikleyerek ve kas kütlesini arttırarak kronik israf etkilerine karşı koymaya yardımcı olmaktır. Bununla birlikte, birçok farklı ve başarılı kullanımları var. Bunlar arasında aşağıdakiler bulunur:

• Kemik İliği Stimülasyonu: Anabolik steroidler artık sentetik proteinlerle yer değiştiriyor.
• Büyüme Uyarım: 1980'lerden bu yana anabolik steroid kullanımı yerine büyüme hormonları kullanılmıştır.
• Hormon Replasman Tedavisi: Bu, düşük doğal testosteron seviyesine sahip erkeklere yardımcı olur.
• Puberte İndüksiyonu: Testosteron en yaygın olarak kullanılırken ergenlik başlangıcında aşırı gecikme yaşayan erkeklere yardımcı olmak için anabolik steroidler kullanılmıştır.

Diğer Kullanım Alanları

Özellikle profesyonel sporlarda rekabet avantajı elde etmek isteyen sporcuların ortak kullanımı nedeniyle anabolik steroidler çok tartışmalı hale geldi. Bu sporların çoğu artık sporcular tarafından steroid kullanımını yasaklıyor. Buna ek olarak, lise sporcuları rekabet avantajı kazanmak için onları kullanıyor.

İster steroidler tıbbi nedenlerle veya başka nedenlerle kullanılırlarsa da istenmeyen birçok yan etki yaratabilirler. Bunlar arasında şunlar bulunur:

• yüksek tansiyon
• artmış total kolesterol seviyeleri
• artmış akne (genetikseniz)
• saç dökülmesi ve kellik (genetikseniz)
• prostat kanseri
• Karaciğer hasarı (genellikle yüksek doz oral uygulama ile ortaya çıkmaktadır)

Erkeklerde belirli yan etkiler vardır. Bunlar meme gelişimi, cinsel işlev bozukluğu ve infertilite ve testislerin küçülmesi (testiküler atrofi) gibi kadın özelliklerinin ortaya çıkışı olan jinokomastiyi içerir.

Dişilerde yan etkiler, vücut tüylerinde bir artış, sesin derinleşmesi, genişleyen bir klitoris ve adet döngüsündeki azalmayı içerir.

Ergenler, bodur büyümeyi, kemiklerin olgunlaşmasını hızlandırabilirler, hipergonadizm, artmış vücut tüyleri ve erken gelişen cinsel gelişim yaşayabilir.

Yan Etkileri En Aza İndirmek

Anabolik steroidleri kullanmanın olumsuz yan etkilerini azaltmanın birçok yolu vardır ve sporcular ve vücut geliştiricileri, maddelerin artan kullanımı nedeniyle çoğu zaman yapabileceklerini yapar. Bazı anabolik steroidler östrojene dönüştüğünden, birçok insan steroid siklusları ile östrojen önleyicilerini alır. Vücudun doğal testosteron üretiminin baskılanmasının etkilerini azaltmak için birçok kişi ayrıca testosteronun vücutta geçici olarak indirgenmesinin etkilerini azaltmak için bir post-cycle terapisi kullanıyor. Ayrıca karaciğer hasarına, yüksek kan basıncına ve yüksek kolesterol düzeylerine dikkat etmek için sıklıkla kan çalışması yapılması da önemlidir.

Yanlış Kavramlar

Anabolik steroidlerin kullanımı ile ilgili yaygın bir efsane, penisini küçültürler. Bu yanlış olsa da, testis atrofisi olasılığı vardır (testislerin küçülmesi) ancak steroidlerin kullanımdan kaldırıldıktan sonra çoğu kez normale dönerler.

Anabolik steroidler ile ilgili yaygın bir yanlış anlama da ölümcül olduklarıdır. Gerçekten de steroidlerin kötüye kullanımının ölümüne neden olabileceği doğrudur; Ancak birçok ilaç için de aynı şey geçerlidir. Bununla aynı doğrultuda, insanlara intihar etmek için anabolik steroidlerin söylendiği söyleniyor. Düşük testosteron seviyelerinin depresyona neden olabileceği ve bir steroid döngüsünden çıkmasının testosteron seviyelerini düşürebileceği, steroidler ile intihar arasındaki gerçek bağlantı yapılmadığı doğrudur.

Kontrollü Maddeler

Anabolik steroidler Amerika Birleşik Devletleri'nde kontrollü bir maddedir. Bu nedenle, onları kullanmak isteyen birçok kişi onları başka ülkelerden satın almalıdır. "Karaborsa" üzerinde anabolik steroidler bulmak mümkündür. Bu steroidler çoğunlukla sahte veya başka veteriner hekimlikteki tedaviler için üretilmiştir (burada en büyük endişe, olması gerektiği kadar steril olmamalarıdır).

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki AAS üretimi çoğu halde mevcut değil, ancak birçoğu Birleşik Devletler'de yasadışı steroid ticaretinin en büyük kaynağı olan Doğu Avrupa'da üretilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçak girdikten sonra çoğu kez diğer ilaçlar gibi bayiler aracılığıyla dağıtılırlar. Genellikle spor salonlarında ve müsabakalarda ve posta yoluyla satılmaktadır.



Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.