Thursday, June 1, 2017

Tehlikeli Bir Yeraltı Steroid Pazarı Nasıl Oluştu

Tehlikeli Bir Yeraltı Steroid Pazarı Nasıl Oluştu

Neredeyse her gün, Amerikan toplumunun mantıksal ilerlemeden ziyade eski okul ideolojisine uyan örneklerini buluyoruz. Profesyonel spor sporcularının, sporun en etkileyici kayıtlarından bazılarını koymak için performans arttırıcı ilaçlar alıyor oldukları ışığa kavuştuğunda, medya büyük ilgi gördü. Medyada yoğun ilgi ABD'de steroid arzının kalitesi üzerinde domino etkiye sahip olan bir yasa tasarısının tepkisine neden oldu. Binbaşı Ligi Beyzbolunda 2000'li yılların başlarındaki steroid skandalları ve kabaca on yıl önceki Olimpiyat oyunları bir sürü yeni meclise yol açtı. Ne yazık ki, bu meclis sadece profesyonel sporcular için değildi. Performansı arttırıcı uyuşturucuları kullanmanın ahlak dışı olduğu konusunda değişmeyen ve oybirliği ile alınan medya görüşleri, oyun oynayanların yanı sıra evde izleyenler için yeni yasalar yarattı.

Sadece birkaç on yıllar önce, steroidler tamamen radarın altında kaldılar. Sadece Amerikan kamuoyunun "steroidler" ve "performans arttırıcı ilaçlar" terimlerini çok az maruz bırakması değil, aynı zamanda ABD kolluk kuvvetlerinin bu güçlü farmasötik hormonların kullanımı ile ilgili mevzuatı bulunmuyordu. 1980'lerde, gerçek ilaç kalitesinin anabolik preparatlarını kolayca elde edebiliyordu. Kullanılabilirlik boldu ve uyuşturucu yasadışı olmadan tutuklanma korkusu yoktu. Alıcılar güvende hissetti ve bayilerin suçlular tarafından sağlanması ve maddi olarak desteklenmesi gerekmiyordu. Bu nedenle, tutuklama, şiddet ya da koparma korkusu yoktu. Daha sonra 1991'de, Kontrollü Maddeler Kanunu'nda anabolik steroidler Çizelge III'teki ilaç olarak alındı. Bu yeni mevzuat yürürlüğe girdiğinde, "kas büyümesini teşvik eden estrojenler, progestinler ve kortikosteroidler dışındaki testosteronla kimyasal ve farmakolojik olarak ilişkili herhangi bir ilaç veya hormonal madde, kanunla cezalandırıldı" (8). Bu ilk yasakta, DEA tarafından hedeflenen hekim ve eczacılar olan kalem ve ped bulunuyordu. O zamanlar, ABD'de üç ana tedarikçiyi tespit ettiler, en belirgin olanı özgürce reçeteleyen doktorlar, bunu Avrupa posta emirleri ve Meksika veterinerlik hazırlıkları izledi. İlk önce tedarik zincirinin iç bölümünü dışarı çıkardılar (6). Tıpkı temel bir arz ve talep anlayışına sahip olan herkesin düşünceği gibi, Avrupa ve Meksika, doktorların yeni rejim reçetelerine yönlendikleri zaman boşluğu doldurmaya başladı.



ABD'ye yurtdışından gelen çok sayıda uyuşturucuya ve terörizm tehdidine karşı artan ulusal güvenlik nedeniyle, gümrükler açılıp incelenmeye ve yabancı paketleri daha yüksek bir oranda ele geçirmeye başladı. Bu, Meksika gezilerine steroidler kazandırmak için birçok kişiyi zorladı ve uyuşturucu kaçakçıları için sınırın güneyindeki büyük bir pazar bırakarak uyuşturucuları devletlere getirdi. 2005 yılında, Dişli Çark Değiştiricisi DEA'nın Meksika'daki 8 büyük steroid üreticisini kapattığını gördü. Birleşik Devletlere gelen steroid arzının kabaca% 80'inin sekiz veterinerlik laboratuvarından geldiğine inandılar (8). İnsanların veterinerlik ilaçlarıyla kendilerini enjekte edeceği tuhaf gelse de, o yılın Aralık ayında büyük DEA büstu gerçekleştikten sonra arz çok daha kirlenmiş ve güvenilmez hale geldi (1).

Dişli Öğütücülüğünden bir yıl önce, Senatör Joe Biden o sırada en popüler spor beslenme ürünlerinin çoğunu yasaklayan bir tasarıyı uygulamaya yardımcı oldu (10). Major League Baseball skandalı sırasında kullanılan performans arttırıcı ilaçların büyük çoğunluğu, ErgoPharm'in 1AD (1-androstene-3β, 17β-diol) ve 4AD (4-androstenediol) gibi şaşırtıcı beslenme takviyeleri ve Molecular Nutrition'ın Boldione (1 , 4-androstadien-3b, 17b-dion). Bu takviyeler yasadışı olduktan sonra, iki kat etkiye neden oldu, çoğu yasaklanmış diyet takviyeleri yerine yeraltı steroidleri kullanmaya başladı ve yeni bir kimyager ekibi, birkaç yeni anabolik bileşik daha da güçlü tasarladı. Prohormon / prosteroidlerin (insan vücudunda dönüştürülen hormonlar aktif steroid haline gelen hormonlar) bu yeni sınıf güç ve boyut yaratmada istisnai, ancak metilleştirilen kimyasal bileşikler nedeniyle karaciğere karşı daha sert oldu. Hemen yan etkileri hafif olan 1AD ve 4AD gibi ürünlerin yerine, metil-1-Testosteron ve Süperdrol (Metildostostolonon) gibi sonsuz sert yan etkilere sahip ürünler kullanıldı. Kullanıcılar, yüksek tansiyon, karaciğer rahatsızlığından mide bulantısı, jinekomasti ve hızla değişen lipid düzeylerini, bu kimyasallarla başladıktan kısa bir süre sonra birkaç hafta içinde rapor etmeye başladılar.

Sürekli büyümekte olan nüfusu sağlamak için kim kaldı? Ne yazık ki, cevap, yeryüzündeki tedarikçiler oldu ve çoğu zaman ürünü kendi evlerinde üretiyor. Ne yazık ki, ilaçların suç haline getirilmesi yanlış ellerde arzı bıraktığında, kurşun ve diğer ağır metaller gibi kirletici maddeler ürüne girerken esrar bile zehirli olabilir (3). Uyuşturucu savaşı, bu ülkede tekrar tekrar gördüğümüz gibi, vatandaşları daha az güvenli ilaç tedariği, daha az güvenli ilaç alma imkânı ve bu işlemlerden muazzam miktarda para suçlulara geçmesine neden oldu. Geri ekonomiye. Steroid kullanıcılar, ağır metaller, bakteriler ve en rahatsız şekilde yanlış etiketlenmiş maddelerle sık sık kontaminasyona maruz kalmaları nedeniyle sahte ve yer altı steroid ilaçlarının kullanımı ile ilişkili potansiyel ek sağlık risklerinden haberdar olmalıdırlar (5). Olmaması gereken şişenin içinde bulunan şey, yeryüzündeki preparatlarla, gerçek aktif maddenin düşük dozları olan diğer yaygın korkudan (4) daha sıklıkla rahatsız edicidir. Bu noktayı nicel olarak göstermek için, Avusturya, Viyana'daki eroin arzı üzerine yapılan bir araştırmada bu narkotik maddenin ortalama saflığı% 6.7 olarak bulundu. Elbette ki şaşırtıcı derecede düşük saflık, herhangi bir farmasötik ilacınki ile karşılaştırıldığında, belki de daha şok edici ve korkutucu bir gerçektir ki, test ettikleri bazılarının% 47 kadar saflığı yüksektir. Bu, bir kullanıcı bir ilacın standart bir miktarını kullandıklarını düşünebilir ve aslında yedi kat daha güçlü bir dozu tüketir. Dozlamanın bu hatalı olması, bazı durumlarda ölümle dâhil olmak üzere hemen hemen her türlü yasadışı maddeyle birlikte birçok yan etkiye neden olabilir (7).

1 Eylül 2015'te DEA, 90 tutuklamaya ve 16 yer altı laboratuvarının kapatılmasına yol açan soruşturma serilerini "Cyber ​​Suyu İşleme" olarak bilinir hale getirdiğini duyurdu. Birleşik Devletler Uyuşturucu İcra İdaresi, bu karaborsacı tedarikçileri düşürmek için gerekli bilgileri elde etmek için ABD Anti-Doping Ajansı ve Dünya Anti-Doping Ajansı ile birlikte çalıştı. Bu büstler dizisindeki en ağır çarpma hali şu anda var olmayan 16 laboratuvarın 4'ünün bulunduğu ve nakit ve varlıklarda 300.000 doların ele geçirildiği Arizona idi. Toplam 30 soruşturma, 636 kilogram ham steroid tozu ve 8.200 litre ham steroid enjekte edilebilir sıvı (1) ile toplam yakalanan nakit ve varlıklarda 2 milyon dolara yol açtı. İlginçtir ki, Dişli Çark Değiştirme Laboratuarının kapatılması, Cyber ​​Juice Operasyonunda hedeflenen ABD'deki daha küçük operasyon konut laboratuvarlarının ortaya çıkmasına yol açtı. Amerikalılar anaboliklerini sınırın güneyinden artık sipariş edemedikleri zaman, ülke çapında arzı doldurmak için istekli olan yerli "laboratuvar" ların artması sağlandı ve online olarak mağaza önlerini işletmek suretiyle bunu kolaylıkla yapabildiler. Bu yeraltı laboratuvarları, ülke genelinde bulunabilir ve esasen kendi konutlarında çeşitli kalitede anabolik preparatlar üretmektedir. Bu operasyonla 20 farklı devletin vatandaşlarının incelenmesi incelendiğinde, bu yeraltı laboratuvarlarının ne kadar yaygın olduklarını gösteriyor.

DEA raporunda, toplum tarafından tüketilen steroidlerin spekülasyonlarını doğrulamıştır; bu nedenle, günümüzde önlem alınmayan çevrimiçi steroidlerin, Çinli tedarikçilerden çevrimiçi olarak alınan hammaddeleri kullanarak insanların evlerinde üretildiği belirtilmektedir (2). Ne yazık ki, aynı zamanda, yeraltı imalat uygulamalarının ideal olmadığı ve daima steril olmadığı teyit edildi. "Federal ajanlar ele geçirilen yeraltı steroid laboratuvarlarının çoğunun son derece sağlıksız olduğunu ve bu ürünlerin yasadışı bir şekilde satın alımındaki tehlikeyi daha da fazla gösterdiğini bildirmektedir. Örneğin, son laboratuvar kazaları, küvetlerde ve banyo lavabolarında çok miktarda hammadde bulunduğunu gösterdi. "Ayrıca raporda, çoğu kişinin bu yeraltı uyuşturucularının kalitesine ilişkin şüpheleri teyit ediyor; DEA'ya göre (1), "Ürünler genellikle yanlış gösteriliyor" ve "yanlış etiketleme yaygın - hem kasıtlı olsun hem de kasıtlı değil" (1).

Günümüze hızlı bir şekilde ilerlemek ve hükümetimiz bu yeni politikaların etkisiyle büyük bir yığın vatandaşını büyük zarar görmüştür. Bu günlerde ortalama bir spor salonu steroid kullananlarla dolup taşıyor ve her biri eczanelerin, ek şirketlerin ve veteriner hekimlik üreticilerinin vergilerinin yarıda kalmasına ve iş yeraltı tedarikçilerine gittiklerine göre zarar veriyor. Zararın azaltılmasının savunucuları olarak kolluk görevlilerinin, neden nüfusa ulaşabilecek potansiyel olarak güvensiz uyuşturucularla bu kadar ilgilendiğini anlıyoruz. Dünyayı dijitalleştirmeye devam ederek, uyuşturucu kaçakçılığı ve yasadışı faaliyetler çevrimiçi olarak daha yaygın hale geliyor. Birçoğu eski okul yüz yüze işlemlere kıyasla daha güvenli, daha güvenli ve anonim olarak değerlendiriyor. Son birkaç yıldır, yeraltı laboratuarları ve beraberindeki web sitelerinin daha düzenli bir şekilde ortaya çıkmaya başladığı görülüyordu. Yeraltındaki üreticilerin son büst serisi tarafından caydırılmayacakları veya yerli steroid tedarikinin büyük oranda değişmeyeceğini görmek ilginç olacak.

Referanslar:





Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.