Friday, June 2, 2017

İnsülin benzeri büyüme faktörü-1 (IGF-1) Nedir Ve Ne İşe Yarar ?

İnsülin benzeri büyüme faktörü-1 (IGF-1) Nedir Ve Ne İşe Yarar ?

IGF-1 (insülin benzeri büyüme faktörü) karaciğerde üretilen bir endokrin hormondur. IGF-1'in üretimi, büyüme hormonu varlığında arttırılır. Vücutta IGF-1'i kabul etmek için bir reseptör ile donatılmış birçok farklı hücre tipi vardır. Bu, IGF-1'i hücreleri hücre iletişimi (büyümesi) veya hücre bölünmesini kolaylaştıran daha otokrin hücre sinyali verme sürecinde dokuları hedeflemede iyi bir kahraman yapar.


Faydaları


Bu IGF-1 neden bir vücut geliştirici veya atlet için önemli? Listeye bir göz atalım:

  • Yağın enerji olarak kullanılmasını düzenleyerek yağ kaybına yardımcı olur.
  • Yaşlanma karşıtı katkıda bulunur. Yaşlandıkça IGF-1 üretimi yavaşlar ve hücre azalmasıyla sonuçlanır. Düşük IGF-1 seviyeleri kalp yetmezliği, düşük beyin hücresi regülasyonu ve nöron fonksiyonuyla bağlantılıdır. Kas doku çöküşünden bahsetmiyorum bile.
  • Besin maddesi iletimini arttırmaya yardımcı olur (protein sentezi).
  • Sinir dokularının rejeneratif fonksiyonlarını arttırır.
  • Kas hücrelerinde hiperplaziye neden olan dolgun kas dokusu oluşturma yeteneğini artırır.


Neden IGF-1 kullanılıyor?


Basitçe ifade etmek gerekirse, IGF-1'den elde edilen kazanımlar (tüm varyantlar) su ağırlığından kaynaklanmaz, bu nedenle kazanacağınız kazançlar uzun süreli kas büyümesidir. Bu, suyun kilo vermek ve kötü yan etkiler vermek için ünlü steroidlerle karşılaştırılıyor. IGF-1 kullanırken 10 lbs kazanamazsınız, ancak 1-2 haftada bir 1-2 lbs kazanç elde edersiniz.



Göz önüne alınması gereken en önemli faktör, IGF-1'in hiperplazi elde etme kabiliyetidir. Steroid kullandığınızda, hipertrofi yoluyla vücuda yardımcı olurlar; bu da mevcut kas hücrelerinin boyutunu arttırdığınız anlamına gelir. Öte yandan, IGF-1 hiperplaziye neden olur; bu da aslında kas dokusundaki hücrelerin sayısını arttırdığınızı gösterir. Bu yeni hücreler daha büyük kas yapmak için daha ileri eğitim ve steroid kullanımı yoluyla kullanılabilir. Esasen, IGF-1'i kullanarak genetik düzeyde daha fazla kas yoğunluğu ve boyutu elde etme yeteneğine sahip olursunuz.


Varyasyonlar


IGF-1 varyantları iki gruba ayrılır: IGF-1 LR3 ve DES IGF-1 (genellikle IGF-1 DES olarak sunulmaktadır). Taban IGF-1'in yarı ömrü çok kısadır (yaklaşık 10-20 dakika); Sonuç olarak, vücut tarafından hızla yok edilir. Bu nedenle IGF-1, amino asit analogu IGF-1 LR3 (Uzun) yapacak şekilde modifiye edilmiştir. IGF-1'in DES IGF-1 olarak adlandırılan diğer varyantı, IGF-1'den 10X daha güçlü olan kesik bir şekildedir. Her iki türev de köküne benzer, ancak belirli bir şekilde işlev görmelerini sağlayan farklı eylemler içeriyor.



IGF-1 LR3

IGF-1 LR3, yaklaşık 20-30 saatlik bir yarılanma ömrüne sahiptir ve baz IGF-1'den çok daha etkilidir. Yarılanma ömrü yaklaşık bir gündür, IGF-1 LR3 vücuda 24 saat boyunca dolaşarak reseptörleri bağlar ve kas büyümesini ve yağ kaybını iyileştiren hücre iletişimini aktive eder.

LR3 glikozun hücrelere girmesini engeller; bu da hücrenin yağ yakması için vücuda baskı yapar ve sükrozu yakmaya zorlar. Buna ek olarak, uzun ömrü başka bir nedenden ötürü arzu edilir; IGF-1 LR3 vücudun tüm kas hücrelerine yaklaşık bir gün boyunca bağlanmasını döndüreceğinden, alan enjeksiyonları gerekli değildir.


IGF-1 DES


DES IGF-1, IGF-1 zincirinin kısa versiyonudur. IGF-LR3'ün beş (5) kat daha güçlü ve normal taban IGF-1'den on (10) kat daha güçlüdür. DES için yarılanma ömrü yaklaşık 20-30 dakikadır, bu da çok hassas bir zincir anlamına gelir. Bu nedenle, idare yalnızca kas gelişimini görmek istediğiniz yerde yapılmalıdır. DES, kas hiperplazisini LR3'den daha iyi uyarma yeteneğine sahiptir. Basitçe, genel büyüme yerine site enjeksiyonları için en iyi şekilde kullanılır.

Buna ek olarak, DES'nin egzersiz sırasında genellikle bulunan laktik asitle deforme olmuş reseptörlere bağlandığı bilinmektedir. Bu, DES'in kendini mutasyona uğratılmış bir reseptöre takmasına ve eğitim sırasında doku büyümesini sinyal vermesine izin verir. DES LR3'ten daha uzun ve daha sık kullanılabilir.


IGF-1'e karşı HGH


Neden GH değil, IGF-1? Büyüme hormonu aslında IGF-1'in öncüsüdür. Büyüme hormonu doğrudan kas büyümesine neden olmaz, ancak dolaylı olarak IGF-1 salımını işaretleyerek kas büyümesine neden olur. İnsan Büyüme Hormonu (HGH) çok pahalı olabilir ve kas büyümesini görmek için insülin veya diğer anabolik steroidlerle eşleştirilmesi gerekir. Bu, IGF-1 varyantlarını, bağımsız bir ilaç olarak kullanılabilen LR3 ve DES gibi yapar, vücut geliştiricisi hasarlı doku ve kas büyümesinin katı şekilde iyileştirilmesini isteyen çok daha uygun bir seçenektir.
Hgh sinyalleri igf-1 üretimi



IGF-1 Dozlama ve Enjeksiyonlar



IGF-1 LR3 haftada 7 gün, günde 50-150 mcg dozunda kullanılır. Duyarsızlaşmanın yaklaşık 40 gün veya kabaca 4 hafta içinde gerçekleştiği gösterilmiştir. Enjeksiyon yerleri vücudun herhangi bir kas grubunda olabilir, çünkü alana özgü büyümede çok iyi değildir.


IGF-1 DES


DES IGF-1, günde birkaç kez 50-150 mcg'de (egzersiz öncesi) belirli hedef bölgelere dozlanabilir. DES'nin kısa yarı ömrü (20-30 dakika) olduğu için desensitizasyon hiç fark edilmedi. Enjeksiyon yerleri lokalize edilmelidir; Tercihen, büyümek istediğiniz kas grubunda. Basitçe, bisepsinizi büyütmek isterseniz, bicepinize IGF-1 DES'yi enjekte edin.


Yan etkiler


IGF-1'in yüksek dozlarının hipoglisemiye neden olduğu bilinmektedir, ancak insülin seviyesinin yakınında hiçbir yerde bulunmamaktadır. Ayrıca, kanser hastalarında IGF-1'in tümör boyutunu arttırdığı gösterildi ve çok tartışılan bir gerçek. Mevcut kanser hastalarında bu gerçek olabilir, ancak IGF-1 kanser nedeni değildir; Aslında, vücudumuz kalp fonksiyonunu, sinir sistemini ve beyin hücresi stimülasyonunu düzenleyen IGF-1'e ihtiyaç duyar. Düşük IGF-1 düzeyleri olan insanların protein sayıları düşük ve yağsız vücut kütlesi düşük bulunmuştur ve bu da vücutta eşit derecede sağlıksız olabilir. Baş ağrısı varsa, bir şişe Aspirin almazsın. Aynı şekilde, cahil yanlışlıklar yapmalarını önlemek için, IGF-1 düzgün bir şekilde uygulanmalıdır ve hiçbir zaman istismar edilmemelidir.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.