Tuesday, June 6, 2017

Steroid İstismarının Tehlikeleri (Sağlık Riskleri, Hapishane, Ölüm)

Steroid İstismarının Tehlikeleri (Sağlık Riskleri, Hapishane, Ölüm)

Bu makalenin medyada okuduğunuz steroid korkunçlarla aynı tekrarlayan listesinde olmayacağını garanti ettiğimi söyleyerek başlamak için izin verin. Ayrıca, nüfusun yalnızca küçük bir yüzdesinin kavrayabileceği tıbbi günlük makalesinin türü de olamaz. Bir çalışma yabancı tıbbî terim, hastalık veya prosedürü belirttiğinde, onu laymenlerin görüşleri doğrultusunda tanımlayacağım. Ben dosdoğru fırlayan bir adamım ve anabolik androjenik steroidler (AAS) kullanırken karşılaştığınız çok sayıda gerçek tehlikeyle ilgili olguların arkasındaki bilimi tam olarak anlamanızı istiyor.

Ne yazık ki, bugünkü gençler bu tehlikeler hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadan AAS'yi satın alıyor ve alıyorlar. Kısa vadeli olumsuz fiziksel etkiler oldukça iyi bilinse de, birçok kullanıcı hem AAS'yi hem de olumsuz etkiler yaşamayacakları şekilde döngü ve takviye etmektedir. Bu sebeple, bu ilaçların ciddiyetinin farkında olmadan, bunlar arasında çok zararlı uzun vadeli fizyolojik ve psikolojik etkiler ve ciddi yasal sonuçların farkında olmamalarıdır.






Çoçuklar  Gerçekten Steroid Kullanıyor mu?



Bu soruya halkın cevabı her zaman yorucu bir "evet" dir ve kaynağa bağlı olarak, her 6 ila 12. sınıf öğrencilerinin 225 lbs'lik bir baskı yapabileceğini düşünebilirler. Ancak bu gerçekten uzak, öyle ki. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Gençlik Risk Davranışı Gözlem Merkezi'ne göre, ömür boyu steroid kullanımını bildiren öğrencilerin yüzdesi 1991-2003 yılları arasında (% 2.7 -% 6.1) artmış ve 2003 yılında azalmış - 2005 (% 6,1 -% 4,0). Düşüş eğilimi biraz rahatlatıcı olsa da ve rakamlar şaşırtıcı görünmese de, ikinizin de yanıltıcı olduklarını size temin ederim. Sayıları çiğnemelim mi? Dakikada ABD Sayım Bürosu, 301 milyonun üzerinde nüfusa sahip olduğunu bildiriyor.


Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi, 16.5 milyon veya % 5.4'ünün 9-12. Sınıflar arasındaki devlet ve özel okul çocukları olduğunu tahmin ediyor. CDC'nin% 4 şimdiki yaşam boyu kullanıcısının istatistiğini kullanarak, 2005 yılı itibariyle steroid kullanımına itiraf etmiş tahmini 660.000 öğrenciyi (14-17 yaş) bekliyoruz. Fakat başlangıç ​​bu, çünkü maaşına değer herhangi bir araştırmacı Size söyleyecektir, kendi raporları meşhur olarak az temsil edilmektedir. Yine de, 2006'daki% 4'lük rakamımızın, yalnızca son zamanlardaki birçok mesleki spor skandalından ve daha sonra ortaya çıkan steroid popülaritesinin yeniden canlandırılmasından önceki 2005 yılına ait verileri kullandığı gerçeğidir. Öyleyse tüm bu sayılar ve tarihler ne anlama geliyor? Basitçe, "Çocuklar arasında steroid kullanımı gerçekten çok büyük bir sorundur!"


Fizyolojik Tehlikeler



Steroid kullanıcıları ayrıca bir dizi fizyolojik yan etkiye açıktırlar. Lise bilgisine hızlı bir bakış, kısaca fizyolojinin, canlı organizmaların işlevleri ve faaliyetleri ile uğraşan biyoloji dalını hatırlatıyor. Daha spesifik olarak, organlar, dokular ve hücrelerin yanı sıra aralarındaki kimyasal reaksiyonlarla ilgilidir. İnan bana; Bu şeylere zarar vermek istemezsin. Sivilceleri ve fazla vücut kılını unutun, fizyolojik yan etkileri ciddi olup tedavi edilmezse hayatınızı sürdürebilirsiniz.
AAS'ın doğrudan etkilenen bazı sistemler şunlardır:

Gonad Etkileri: Testosteron, sperm üretimi, seks hareketinin korunması, sertleşme potensi ve prostat bezi ve diğer üreme organlarının işleyişi için gereklidir. Testosteronun doğal üretimi, beynin hipofiz bezinden salınan gonadotropinler denilen bir başka hormon grubu tarafından kontrol edilir. AAS kullanımı bu hassas sistemi dengeden atabilir, bu da testiküler atrofi (kısılmış testisler), iktidarsızlık, azalmış seksüel hareket, azalmış zihinsel ve fiziksel aktivite, azalmış sperm üretimi ve kemik kaybına bağlı infertiliteye neden olabilen gonadotropin bastırmasına neden olur (1, 2, 3). Bu etkilerin geri dönüşümü değişir ve AAS tipine, kombinasyonuna, miktarına ve süresine bağlıdır. Bazı çalışmalar, AAS kullanımının kesilmesinden sonra hormonal dengenin restorasyonunun testis fonksiyonunun normale dönmesine izin verdiğini göstermektedir (4, 5), diğer çalışmalar ise kesildikten sonra bile hormonal anormalliklerin devam ettiğini göstermiştir (6, 7).


İskelet-Kas Yaralanması: AAS'nin kemik ve kas kuvveti üzerindeki belirgin pozitif etkilerine rağmen, AAS tedavisi ile indüklenen bağ dokusu yapısındaki değişiklikler tendonların zayıflamasına neden olmuştur. Daha fazla kanıt, AAS'nin kollajen fibrillerin anormal gelişimine (displazi) yol açtığını ve genel tendon kuvvetinde azalmaya neden olduğunu ileri sürmektedir (8). Nispeten nadir görülen bir yaralanma olan triceps tendon rüptür riski AAS kullanımı ile artar (9). Bu problem sıklıkla Winstrol a.k.a Stanozolol kullanımıyla görülür ve spora katılan, yarış pistleri ve beyzbol oyuncuları gibi zorlu başlama ve duraklamalar gerektiren atletlerde daha belirgindir. Bu konuyla ilgili klinik bilgi bol olmasa da, "Winstrol eklemleri zayıflatıyor", sporcu desteğinin bir parçası olmuştur.

Kolesterol ve Lipoproteinler: Rekreasyonel kullanıcılar ve AAS tedavisi alan hastalar sıklıkla lipid profillerinde dalgalanmalar görürler. Palatini ve ark. (10), vücut geliştiricileri kullanmayan 14 AAS olmayan hastayı 10 kullanıcıyla karşılaştırdı. Öğrenim tamamlandığında, AAS alan denekler, düşük HDL (yüksek yoğunluklu lipoprotein) kolesterol ve yüksek yoğunluklu düşük yoğunluklu lipoproteinin (LDL, kötü tür) düşüklüğündeydi. Benzer şekilde, 14 hemodiyaliz hastasına haftalık Nandrolone Decanoate a.k.a Deca Durabolin (200 mg / hafta) verilmesi, HDL'de anlamlı bir düşüşe neden olmuştur (11).
Basitçe söylemek gerekirse, sindireceğimiz her şey karaciğerden iki kez geçer ve böylece karaciğer toksisitesine katkıda bulunur. AAS kullanıcılarının kas içine enjekte etmeyi tercih etmesinin nedenlerinden biri de budur (kas içine), doğrudan kan dolaşımına geçerek ilk karaciğer geçişini önleyen bir yöntemdir. İlk karaciğer süzücü besleyicileri kan dolaşımına hazırlanırken ikincisi sürekli servis için bir bakım kan temizliği işlevi görür. 17aas olarak bilinen oral steroidler, ilk karaciğer geçişinde sağ kalabilmek için 17. konumda (dolayısıyla takma ad) değiştirildi. Bu, özelliklerinin bir kere kan dolaşımında amaçlanan şekilde çalışmasını sağlar (12, 13, 14). Benzer şekilde, testosteron (T) diğer AAS ile karşılaştırıldığında lipid profilleri üzerinde daha az etkili olma eğilimindedir. Thompson ve ark. (15), 11 erkek ağırlığa sahip kaldırıcının altı haftalık çapraz denemesinde, 6 mg / d dozda oral Winstrol uygulamasının, T (200 mg / dl) daha fazla ve kuvvetli intramusküler enjeksiyona kıyasla daha kötü bir lipid profili ile sonuçlandığını buldu Mg / hafta). Winstrol tedavisi sırasında serum HDL düzeyleri% 33 azalırken, T uygulaması sırasında% 9'luk bir düşüş görülmüştür (15). Bu karaciğer bilgisini daha sonra sistemini daha ayrıntılı olarak tartıştığımızda belleğe kaydetmeye çalışın.

Kalp sorunlarına yol açabilen steroid suistimali Kardiyovasküler: Çoğu kişi, fizyolojik benzerliklerinden dolayı, çoğunlukla maymunlar ve fareler gibi bazı hayvanları çalıştığımızın farkındadır. T, hayvanlarda 6 yıldan fazla bir süredir hipertansiyonu indüklediği bilinmektedir (16). Hayvan çalışmaları, AAS'nin suyunu arttırdığını ve sıçanlarda hipertansiyona neden olan kortikosteronu yapan dönüşüm mekanizmasını inhibe ettiğini göstermiştir (17). Bunun neden bizim için önemli? Geleneksel AAS yan etkisi olan sıvı tutma, hipertansiyona bilinen bir katkıda bulunan faktördür. Kadın rhesus maymunları ve babunların kalplerinin otoradyografik (bir çeşit X-Ray) ve biyokimyasal analizler (hücre numunesi muayeneleri), arteryal ve ventriküler kalp hücrelerinin AAS için birincil bir absorpsiyon bölgesi olan androjen reseptörlerini içerdiğini göstermektedir. Bu reseptörün varlığı cinsiyet steroid hormonlarının doğrudan kalp fonksiyonlarını etkileyebileceğini ve kalp hastalığında kadınlar ve erkekler arasındaki kendine özgü farklılıkların bazılarını açıklayabilir (18).

AAS (19, 20) klinik öncesi çalışmalarında kardiyomegali (genişlemiş bir kalp) bildirilmiştir ve elektron mikroskopisi (resmi daha büyük ve daha parlak hale getiren bir görüntüleme tekniği), AAS ile birlikte verildiğinde kalp dokusunun parçalanması ve şişmesi gösterir Beden eğitimi (21). Ateroskleroz riski (arterlerin progresif daralması ve sertleşmesi), aortik elastin ve kollajen içeriğinin (kalp kapakçıkları içerisindeki ek ve potansiyel olarak obstrüktif maddeler) artmasıyla gösterildiği gibi, A sıçanlara T uygulanması ile AAS kullanımı ile arttırılabilir. Erkek atletlerin bir diğer çalışmasında, AAS kullananlarda kardiyovasküler risk faktörleri, kullananlara göre istatistiksel olarak anlamlı bulundu (22). Bu çalışmadaki AAS kullanıcıları, daha önceki atıfımdakine benzer şekilde, yüksek kolesterol / HDL oranı, daha düşük düşük yoğunluklu lipoprotein seviyeleri ve daha düşük HDL düzeyleri kullananlara kıyasla daha yüksekti.


AAS kullanımı ile ilişkili kardiyovasküler morbidite (kalp veya arter sorununun neden olduğu ölüm) sert kanıtı gelmek zor olmuştur. Bu çoğunlukla AAS kullanan sporcuların ve vücut geliştiricilerinin gözlemlediği yüksek düzeyde gizlilikten kaynaklanıyor, ancak burada büyümek gerekecek. Tedavi edici AAS tedavisi gören hastalar için kontrollü, tıbbi olarak denetlenen koşullar altında bile, 1976-1993 yılları arasında 16 bildirilmiş morbid dolaşım olayı vakası (kalp veya arter sorununun neden olduğu ölüm vakaları) mevcuttu (23). Sadece gerçek bir mafya kafası, bunun bir yıl artı bir ölüm olduğunu söyleyebilirim. Unutmayın, ruhsatlı, kurul onaylı hekimlerin düzenli olarak izlediği ilaçlar ve dozajlar reçete edildi. 

Hepatik: Tamam, karaciğer bilgilerimizi tekrar gözden geçirelim. Çalışmalar, çeşitli anormal karaciğer fonksiyon testlerini AAS kullanımı ile ilişkilendirmiştir (24, 25, 26). Sarılık (karaciğer problemleri nedeniyle cilt ve beyazların sıklıkla sararması), hepatotoksisite nedeniyle normal normal karaciğeri olan hastalarda (kimyasal olarak karaciğer toksisitesi veya hasara neden olan) ortaya çıkar. Kolestatik hepatit, safra karaciğerden mideye jejunuma (ince bağırsağın üç bölünmesinin merkezi olan) bağlanan duodenuma (içi boş bir birleşim tüpü) akışı mümkün olmayan bir durumdur ve ayrıca 17aas (27 ). Sarılık ortaya çıkarsa genellikle 2-5 aylık tedaviden sonra veya AAS kullanıcılarında Dianabol (Methandrostenolone) veya Andriol (Testosteron Undecanoate) gibi sert oral verilerin daha yüksek dozlarda veya daha uzun döngülerle gelişir.

Hastaların çoğunda, transaminazlarda (çeşitli amino asitlerin üretiminde önemli enzimler) bir yükselme vardır; bu düzeyler, birkaç hafta kesildikten sonra normalleşir (28). Sporcularda, karaciğer fonksiyon testlerini yorumlarken özel dikkat gösterilmelidir, çünkü yoğun antrenman sırasında iskelet kaslarının parçalanması ayrıca transaminazların yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle karaciğer değerleri AAS istismarının tek belirleyicisi olmamalıdır (29). Bazı steroid kullanıcıları, Andriol ve Anavar (Oxandrolone) gibi sert ve hafif oralları birleştiriyor ancak HIV / Aids araştırması, bu tür kombinasyonların hala zararlı düzeylerde yoğunlaşmaya neden olduğunu bildiriyor.

AAS'nin kullanımı ile birlikte peliosis hepatis (birden fazla kan dolu kistik alanların rasgele karaciğeri tahrip ettiği bir hastalık) bildirilmiştir (30, 31, 32, 33). Son olarak, karaciğer kanseri (hücrelerin epitelyal veya bileşik katmanlarından kaynaklanan, çevredeki dokuları ve organları istila eden yayılım gösteren kanser) sonuçlanan AAS kullanımı ile ilgili izole raporlar bulunmaktadır (34, 35, 36, 37). Bu koşulları yaşayan hastaların çoğunluğu genellikle yüksek dozlarda ve / veya geleneksel olmayan 17aas kombinasyonlarında (38, 39, 40, 41) yaklaşık bir ila yedi yıl boyunca bileşik alıyordu.

Psikiyatrik: T'nin insan saldırganlığına etkisi tartışmalıdır. Anektodan elde edilen kanıtlar, AAS'nin tipik bir "saldırgan öfke" fenomeninde sonuçların kullanıldığı iddiasını desteklemekte olup, bu dönemde sporcular saldırganlık ve sinirlilikte artış yaşarlar. Bu iddianın bilimsel geçerliliği, bu davranışı destekleyen hemen hemen tüm kanıtların ya vaka sunumlarına ya da korelasyonel araştırmalara (diğer bulguları araştıran araştırmaların yan ürünleri olarak) dayandığı gerçeği göz önüne alındığında sorgulanabilir (42). Bununla birlikte, iyi kontrol edilen bazı iyi çalışmalar, AAS kullanımı ile saldırganlık, uyanıklık, sinirlilik, anksiyete, şüphecilik ve diğer duygudurum aşırılıkları arasında bir ilişki olduğunu göstermiştir (43, 44, 45). Tersine, bu sonuçlar, suprafizyolojik (bu büyük kelime normal olarak vücutta bulunan miktarlardan daha fazla olduğu anlamına gelse bile) agresif davranışın "kesinlikle hiçbir" kanıtını bulan daha ileri çalışmalar tarafından çelişkilidir. T dozları uygulanmıştır (46).

Wang ve ark. (47), kısa süre önce hipogonadal erkekler (üreme sisteminde bir kusur olanlara) verilmesinin, öfke, hüzün, irritabilite ve sinirlilikte önemli bir azalmaya neden olduğunu, ayrıca iyi refah, enerji ve dostu hissinin arttığını bildirmiştir. Burada araştırmayı kesmek, artan saldırganlığın kısmen kullanılan madde türünün, miktarının ve kombinasyonunun bir ürünü ve çoğunlukla kullanıcının kişilik özelliklerine bir sonucudur.


Yasalar ve Cezalar: Gençlerin yasadışı AAS istismarına yönelik endişeler ve sadece tartışılan uzun vadeli etkilerin birçoğu, 1991 yılında Kongrenin tüm AAS sınıfı uyuşturucu sınıflarını Kontrol Edilen Madde Yasası (CSA) III. Çizelge'ye yerleştirmesine yol açtı. Bu yasaya göre AAS, kas büyümesini teşvik eden, T (estrojenler, progestinler ve kortikosteroidler hariç) ile kimyasal ve farmakolojik olarak bağlantılı olan herhangi bir ilaç veya hormonal madde olarak tanımlanır. Geçerli bir reçetesiz AAS'ın sahibi veya satışı yasadışıdır. 1991 yılından bu yana yasadışı olarak elde edilen AAS'nin basitçe elinde tutulması, bir kişinin ilk uyuşturucu suçu olması durumunda bir yıl cezaevinde en fazla ceza ve en az 1.000 dolar para cezası getiriyor. İnsan ticareti için en fazla ceza (satılacağından şüphelenilecek kadar çok satmak ya da satmaktan şüphelenmek), beş yıl hapis ve şahsın ilk ağır uyuşturucu suçu ise, 250,000 dolar para cezasıdır. Eğer bu ikinci ağır uyuşturucu suçu ise, azami hapis cezası ve azami para cezası her ikisi de ikiye katlanır. Yukarıda listelenen cezalar federal suçlar için yapılmış olsa da, bireysel devletler AAS'nin yasadışı kullanımı için para cezaları ve cezalar uygulamaktadır. Devlet idareleri, okullarda AAS istismarının ve diğer istismar ilaçlarının ciddiyetini de kabul ettiler. Örneğin, Virginia Eyaleti, meşru bir okul ilaç önleme programı olarak öğrenci uyuşturucu testine izin verecek bir kanun çıkarmıştır (48, 49).

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Ulusal Collegiate Athletic Association (NCAA) ve birçok profesyonel spor ligleri (örn. Major League Baseball, Ulusal Basketbol Birliği, National Football League ve National Hockey League) sporcular tarafından steroid kullanımını yasakladı Potansiyel olarak tehlikeli yan etkileri nedeniyle ve kullanıcıya haksız rekabet avantajı sağladığı için. Şu anda rezil Mark McGuire olayından bu yana, IOC, NCAA ve NFL, aynı nedenlerden ötürü steroid öncülleri (örneğin androstenedion) sporcular tarafından yasaklandı. IOC ve profesyonel spor ligleri, hem yarışma içinde hem de dışında steroid kullanımını tespit etmek için idrar testi kullanıyorlar (48,49).





Referanslar:


  1. Jarow JP, Lipshultz LI 1990 Anabolic steroid-induced hypogonadotropic hypogonadism. Am J Sports Med 18:429[Medline]
  2. Kilshaw BH, Harkness RA, Hobson BM, Smith AWM 1975 The effects of large doses of the anabolic steroid, methandrostenolone, on an athlete. Clin Endocrinol 4:537[Medline]
  3. Knuth UA, Maniera H, Nieschlag E 1989 Anabolic steroids and semen parameters in bodybuilders. Fertil Steril 52:1041[Medline]
  4. Holma PK 1977 Effects of an anabolic steroid (metandienone) on spermatogenesis. Contraception 15:151[CrossRef][Medline]
  5. Lukas SE 1993 Current perspectives on anabolic-androgenic steroid abuse. Trends Pharmacol Sci 14:61[CrossRef][Medline]
  6. Turek PJ, Williams RH, Gilbaugh JH, Lipshultz LI 1995 The reversibility of anabolic steroid-induced azoospermia. J Urol 153:1628–1630[CrossRef][Medline]
  7. Martikainen H, Alen M, Rahkila P, Vihko R 1986 Testicular responsiveness to human chorionic gonadotropin during transient hypogonadotropic hypogonadism induced by androgenic/anabolic steroids in power athletes. J Steroid Biochem 25:109[Medline]
  8. Laseter JT, Russell JA 1991 Anabolic steroid-induced tendon pathology: a review of the literature. Med Sci Sports Exerc 23:1–3[Medline]
  9. Stannard JP, Bucknell AL 1993 Rupture of the triceps tendon associated with steroid injections. Am J Sports Med 21:482–485[Abstract]
  10. Palatini P, Giada F, Garavelli G, Sinisi F, Mario L, Michieletto M, Baldo-Enzi G 1996 Cardiovascular effects of anabolic steroids in weight-trained subjects. J Clin. Pharmacol 36:1132–1140
  11. Teruel J, Lasuncion M, Rivera M, Aguilera A, Ortega H, Tato A, Ortuno J 1997 Nandrolone decanoate reduces serum lipoprotein(a) concentrations in hemodialysis patients. Am J Kidney Dis 29:569–575[Medline]
  12. Glazer G, Suchman A 1994 Lack of demonstrated effect of nandrolone on serum lipids. Metabolism 43:204–210[CrossRef][Medline]
  13. Hendler E, Goffinet J, Ross S, Longnecker R, Bakovic V 1974 Controlled study of androgen therapy in anemia of patients on maintenance hemodialysis. N Engl J Med 291:1046–1051[Medline]
  14. Lippi G, Guidi G, Ruzzenente O, Braga V, Adam S 1997 Effects of nandrolone decanoate (Decadurabolin) on serum Lp(a), lipids, and lipoproteins in women with postmenopausal osteoporosis. Scand J Clin Lab Invest 57:507–512[Medline]
  15. Thompson P, Cullinane E, Sady S, Chenevert C, Saritelli AL, Herbert PN 1989 Contrasting effects of testosterone and stanozolol on serum lipoprotein levels. JAMA 261:1165–1168[Abstract]
  16. Grollman A, Harrison TR, Williams Jr JR 1940 The effect of various sterol derivatives on the blood pressure of the rat. J Pharmacol Exp Ther 69:149–155[Abstract/Free Full Text]
  17. Brownie AC 1990 The adrenal cortex in hypertension. In: Laragh JH, Brenner BM, eds. Hypertension: pathophysiology, diagnosis, and management. New York: Raven Press; 64–77
  18. McGill Jr HC, Anselmo VC, Buchanan JM, Sheridan PJ 1980 The heart is a target organ for androgen. Science 207:775–777[Abstract/Free Full Text]
  19. Koenig H, Goldstone A, Lu CY 1982 Testosterone-mediated sexual dimorphism of the rodent heart. Circ Res 50:782–787[Abstract]
  20. Morano I, Gerstner J, Ruegg JC, Ganen U, Ganten D, Vosberg HP 1990 Regulation of myosin heavy chain expression in the hearts of hypertensive rats by testosterone. Circ Res 66:1585–1590[Abstract]
  21. Appell HJ, Heller-Umpfenbach B, Feraudi M, Weicker H 1983 Ultrastructural and morphometric investigations on the effects of training and administration of anabolic steroids on the myocardium of guinea pigs. Int J Sports Med 4:268–274[Medline]
  22. Kleiner SM, Calabrese LH, Fiedler KM, Naio HK, Skibinski CI 1989 Dietary influences on cardiovascular disease risk in anabolic steroid-using and nonusing bodybuilders. J Am Coll Nutr 8:109–119[Abstract]
  23. Rockhold RW 1993 Cardiovascular toxicity of anabolic steroids. Annu Rev Pharmacol Toxicol 33:497–520[CrossRef][Medline]
  24. Foss GL, Simpson LS 1959 Oral methyltestosterone and jaundice. Br Med J 1:259–263[Medline]
  25. Arias IM 1962 The effects of anabolic steroids on liver function. In: Gross F, ed. Protein metabolism. Berlin: Springer-Verlag; 434–445
  26. DeLorimier AA, Gordan GS, Lowe RC 1965 Methyltestosterone, related steroids, and liver function. Arch Intern Med 116:289–294[Medline]
  27. Ishak KG 1981 Hepatic lesions caused by anabolic and contraceptive steroids. Semin Liver Dis 1:116–128[Medline]
  28. Wewalka FG 1968 Anabolic steroids in the management of chronic wasting diseases. J Am Med Womens Assoc 23:339–345[Medline]
  29. Kibble MW, Ross MB 1987 Adverse effects of anabolic steroids in athletes. Clin Pharmacol 6:686–692[Medline]
  30. Sweeney EC, Evans DJ 1976 Hepatic lesions in patients treated with synthetic anabolic steroids. J Clin Pathol 29:626–633[CrossRef][Medline]
  31. Shapiro P, Ikeda RM, Ruebner BH, Connors MH, Halsted CC 1977 Multiple hepatic tumors and peliosis hepatis in Fanconi’s anemia treated with androgens. Am J Dis Child 131:1104–1106[Abstract]
  32. McDonald EC, Speicher CE 1978 Peliosis hepatis associated with administration of oxymetholone. JAMA 240:243–244[CrossRef][Medline]
  33. Arnold GL, Kaplan MM 1979 Peliosis hepatis due to oxymetholone: a clinically benign disorder. Am J Gastroenterol 71:213–216[Medline]
  34. Bernstein MS, Hunger RL, Yachnin S 1971 Hepatoma and peliosis hepatis developing in a patient with Fanconi’s andemia. N Engl J Med 284:1135–1136[Medline]
  35. Westaby D, Portmann B, Williams R 1983 Androgen related primary hepatic tumors in non-Fanconi patients. Cancer 51:1947–1952[CrossRef][Medline]
  36. Goodman MA, Laden AM 1977 Hepatocellular carcinoma in association with androgen therapy. Med J Austr 1:220–221
  37. Turani H, Levi J, Zevin D, Kessler E 1983 Hepatic lesions in patients on anabolic androgenic therapy. Isr J Med Sci 19:332–337[Medline]
  38. Ishak KG 1979 Hepatic neoplasms associated with contraceptive and anabolic steroids. Recent Results Cancer Res 66:73–128[Medline]
  39. Soe KL, Soe M, Gluud CN 1994 Liver pathology associated with anabolic androgenic steroids. Ugeskrift Leager 156:2585–2588
  40. Welder AA, Robertson JW, Melchert RB 1995 Toxic effects of anabolic-androgenic steroids in primary rat hepatic cell cultures. J Pharmacol Toxicol Methods 33:187–195[CrossRef][Medline]
  41. Cicardi M, Bergamaschini L, Tucci A, Agostoni A, Trnaghi G, Coggi G, Columbi R, Viale G 1983 Morphologic evaluation of the liver in hereditary angioedema patients on long-term treatment with androgen derivatives. J Allergy Clin Immunol 72:294–298[CrossRef][Medline]
  42. Morton R, Gleason O, Yates W 2000 Psychiatric effects of anabolic steroids after burn injuries. Psychosomatics 41:66–68[Free Full Text]
  43. Parrott AC, Choi PY, Davies M 1994 Anabolic steroid use by amateur athletes: effects upon psychological mood states. J Sports Med Physical Fitness 34:292–298[Medline]
  44. Cooper CJ, Noakes TD, Dunne T, Lambert MI, Rochford K 1996 A high prevalence of abnormal personality traits in chronic users of anabolic-androgenic steroids. Br J Sports Med 30:246–250[Abstract]
  45. Su TP, Pagliaro M, Schmidt PJ, Pickar D, Wolkowitz O, Rubinow DR 1993 Neuropsychiatric effects of anabolic steroids in male normal volunteers. JAMA 269:2760–2764[Abstract]
  46. Tricker R, Casaburi R, Storer TW, Clevenger B, Berman N, Shirazi A, Bhasin S 1996 The effects of supraphysiological doses of testosterone on angry behavior in healthy eugonadal men–a clinical research center study. J Clin Endocrinol Metab 81:3754–3758[Abstract]
  47. Wang C, Alexander G, Berman N, Salehian B, Davidson T, McDonald V, Steiner B, Hull L, Callegari C, Swerdloff RS 1996 Testosterone replacement therapy improves mood in hypogonadal men–a clinical research center study. J Clin Endocrinol Metab 81:3578–3583[Abstract]
  48. Steroid Abuse By School Age Children - A Guide for Parents and School Officials http://www.deadiversion.usdoj.gov/pubs/brochures/steroids/children/
  49. Greater Dallas Council On Alcohol & Drug Abuse - Steroids http://www.gdcada.org/statistics/steroids/scope.htm


Related Articles

1 comment:

  1. Most prostate cancers are adenocarcinomas, cancers that arise in glandular cells of the prostate’s epithelial tissue. Prostate cancers usually progress slowly and produce no symptoms in the initial stages. Eventually, the tumor may enlarge like mine too, the prostate gland, pressing on the urethra and causing painful or frequent urination and blood in the urine. So I was so uncomfortable with this prostate cancer diseases then I decided to do online search on how to cure cancer because I well have read a lot about herbal medicine, I came across a lot of testimony how Dr Itua cure HIV/herpes then Cancer was listed below the comment.with courage I contacted Dr Itua and he sent me his herbal medicine through Courier service then I was asked to pick it up at my post office which i quickly did. I contacted Dr Itua that I have received my herbal medicine so he instructed me on how to drink it for three weeks and that is how Dr Itua Herbal Medicine cures my prostate Cancer, The treatment takes three weeks and I was cured completely. Dr Itua is a god sent and I thank him every day of my life. Contact him now On:    Email:drituaherbalcenter@gmail.com/   Whatsapp:+2348149277967.
    He listed that he can as well cure the following diseases below.... Cerebral Amides. Lung Cancer,Brain cancer,Esophageal cancer,Gallbladder cancer,Gestational trophoblastic disease,Head and neck cancer,Hodgkin lymphoma Intestinal cancer,Kidney cancer,Leukemia,Liver cancer,Melanoma,Mesothelioma,Multiple myeloma,Neuroendocrine tumors,Hodgkin lymphoma,Oral cancer,Ovarian cancer,Sinus cancer,Soft tissue sarcoma,Spinal cancer,Stomach cancer,Meniere's disease , Testicular cancer,Throat cancer,Thyroid Cancer,Uterine cancer,Vaginal cancer,Vulvar cancer. Alzheimer's disease,Autism,measles, tetanus, whooping cough, tuberculosis, polio and diphtheria Adrenocortical carcinoma. Alma, Uterine Cancer, Breast Cancer, Allergic diseases. Kidney cancer, Love Spell, Glaucoma., Cataracts,Macular degeneration,Cardiovascular disease,Lung disease.Enlarged prostate,Osteoporosis.Generalized dermatitis,Alzheimer's disease,Brain Tumor,Lupus,Endometrial Cancer, cerebrovascular diseases  
    Dementia.Colo rectal cancer, Lottery Spell, Bladder Cancer, Skin Cancer,Ovarian Cancer,Pancreatic Cancer, HIV /Aids,Brain Tumor, Herpes, Non-Hodgkin lymphoma, Inflammatory bowel disease, Copd, Diabetes, Hepatitis  

    ReplyDelete

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.